Bijeenkomsten

Biodiversiteit op je bord

Waar doe jij je boodschappen? En wat koop je dan? Door bewust te kiezen wat en waar je koopt, kun je een aanzienlijk verschil maken voor de biodiversiteit.  Hoe kan jij het verschil maken?

Daarover gaat dit webinar: “Biodiversiteit op je bord” op 19 mei.
Gastsprekers: Gustaaf Haan van onderzoeksbureau Questionmark vertelt over de keuzes die supermarkten maken en hoe jij daarbij kan helpen; Marieke Karssen van Puur Betuws vertelt over het unieke concept dat boeren, burgers en landschap in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal bij elkaar brengt.

Meld je hieronder aan. Deelname is gratis
Woensdag 19 mei 19.30-21.00

De eerste jaarvergadering van Puur Betuws

Op 15 februari 2021 hielden we onze eerste jaarvergadering. We stelden het nieuwe team voor, we gaven een kort overzicht van de (financiële) resultaten van het afgelopen jaar, maar gingen daarna snel vooruit kijken. Wat zijn we allemaal van plan om meer consumenten te werven? En hoe pakken we de zakelijke markt aan? En, deze week tekenen we de statuten voor onze cooperatie, hoe gaat die er uit zien? 

het tekenen van de echte statuten

Hoe krijgen we meer groente uit de Betuwe?

Op 18 januari 2021 was er een online bijeenkomst met landeigenaren en (potentiële) groentetelers.
Met voorbeelden van  Kien van Hövell van Landgoed Grootstal en Anne van Leeuwen van Boerderij Bodemzicht.

groentetuin

Een pleidooi voor een duurzame visie op zorg, voedsel en voeding

Met deze bijeenkomst op 17 november 2020, inspireerden Puur Betuws en het project Zorg om voedsel zorginstellingen om meer met lokaal voedsel te doen. Zowel met bewoners als voor clienten en patienten. Voormalig huisarts en oprichter van Institute for Positive Health verhaalde over haar kennis en ervaring met de perceptie van voedsel als medicijn.
Onderzoeker en zorgondernemer Jan Hassink inspireerde met zijn verhaal over wat er gebeurt als clienten die verbinding weer ontdekken en Jelle Ferweda van Smaak van het Huis sloot af met praktische tips om de instellingskeuken steeds meer lokaal te maken.

De kennismakingsbijeenkomsten in februari 2020

Op 12-2 en 2-3 2020 hield het project Puur Betuws, opgezet door een samenwerking van Werkzaak Rivierenland, Coöperatie de Betuwse Fruitmotor, De Betuwse Fruitshop, The Plant en Food Value, twee kennismakingsbijeenkomsten.

De eerste meer gericht op de leverancier, de tweede meer op de vragen en wensen van de afnemer en belanghebbende organisaties.