Het team

Elke dag werkt een team van enthousiaste mensen om steeds meer lekkere producten van steeds meer leveranciers uit de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zo snel en goed mogelijk bij zoveel mogelijk klanten te bezorgen. Zo kan jij blijven genieten van al het lekkers wat onze prachtige streek te bieden heeft.

Leer het Puur Betuws team hieronder kennen!

Logistiek

De chauffeurs

Bestaan uit een team van minimaal twee chauffeurs van Werkzaak Rivierenland. Zij halen twee keer per week de producten op bij de boeren en makers , sorteren deze en bezorgen iedere woensdag en vrijdag aan huis bij onze klanten in de regio. Tussendoor worden er ook zakelijke ritjes ingepland.

Onze  chauffeurs krijgen hiermee een prachtige kans om weer in de echte wereld aan de slag te gaan. Natuurlijk rijden ze in een elektrische bus. 

Rutger Fuchs

Na 32 jaar in de randstad te hebben gewoond en gewerkt, ben ik in 2019 in de Betuwe neergestreken. Na een tijd van aarden in de kleigrond hier, kwam Puur Betuws op mijn pad. Mijn persoonlijke waarden omtrent duurzaamheid en zorgen voor mens en omgeving, sluiten goed aan bij dit op waarde gedreven initiatief en sinds 2021 ben ik dan ook met plezier bij Puur Betuws betrokken.

Als operationeel manager stuur ik direct de logistiek aan, en rapporteer ik periodiek aan het bestuur over de lopende, dagdagelijkse zaken en resultaten. Praktisch betekent dit dat ik op grote lijnen het overzicht heb en met mijn hele fijne collega’s de lijnen uitzet binnen hun vakgebieden.

Voor alle vragen over bezorgen en leveren kun je terecht bij Rutger 06-557 15570 of info@puurbetuws.nl

Zakelijke in- en verkoop

Bente van der Wilt

Opgegroeid tussen de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug, woon ik nu alweer een paar jaar in het Land van Maas en Waal. Per fiets ontdekte ik deze b(l)oeiende regio. Dus toen de kans zich voordeed om me voor de streek in te zetten, vanuit een sociale, ecologische én economische missie, hoefde ik niet lang na te denken.

Ik neem meer dan 20 jaar ervaring in internationale natuurbescherming mee, en heb vele verhalen ‘uit het veld’ mogen maken om mensen bewust te maken van het belang van natuur en duurzaamheid. Dat ga ik als business developer nu doen bij Puur Betuws. De verhalen van onze prachtige streek en producten bij bedrijven/ overheden brengen; lekker, lokaal, ecologisch, korte keten en economisch verantwoord.

Voor alle zakelijke vragen kun je Bente bereiken via  06 54251768 of Bente@puurbetuws.nl

Website, communicatie en events

Pauline Pels

Mensen blij maken, daar word ik gelukkig van. Dat is ook wat ik graag doe bij Puur Betuws. Ik beheer de website en help graag de leveranciers om hun producten zo mooi mogelijk op de site te zetten en zo goed mogelijk te promoten. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel mooie, bijzondere en lekkere producten er gemaakt worden in de Betuwe. En echt alle leveranciers kunnen er vol passie over vertellen. 

Daarnaast vind ik het fijn om kunnen bijdragen aan een meer sociale en duurzame wereld, door Puur Betuws en de leveranciers te helpen groeien tot een meer biodiverse en efficiënte korte keten.

Vragen over de website kun je sturen aan info@puurbetuws.nl

Maaike van Rennes

Als klein meisje voelde ik al een passie voor lekker eten en drinken. Hoe kan dat anders, als je midden in de Betuwe tussen de fruitbomen en akkers opgroeit?
Tijdens mijn studie Food Innovation op HAS Hogeschool wist ik het al helemaal zeker, de verhalen die ik van mijn studiegenoten hoorde over het leven als boer, tuinder, brouwer of bakker zijn te mooi om niet te vertellen!

Toen Puur Betuws aan Pijke en mij vroeg om de communicatie te verzorgen was daar dan ook geen twijfel over mogelijk! Het voedsellandschap ontdekken en verder vertellen in een omgeving waarin ik zelf ben opgegroeid, mooier kan bijna niet!
En ook ik ontdek elke dag weer nieuwe bijzondere plekken binnen ons prachtige voedsellandschap in de Betuwe.

Pijke Driessen

Het delen van verhalen van onze leveranciers. Iets waar ik enorm blij van word, om deze verhalen te leren kennen en te delen met anderen. Er is namelijk zoveel te vertellen vanuit de Betuwe!
Ik ben opgegroeid in de Betuwe met daarbij al het lokale voedsel uit de Betuwe. De appels om de hoek en de groenten van de boer. Vanuit mijn studie Food Innovation heb ik hier steeds meer bewondering voor gekregen en wilde ik ook graag mijn bijdrage leveren om al het moois uit de Betuwe te delen.

Bij Puur Betuws zorg ik samen met Maaike voor de communicatie, denk aan sociale media maar ook het organiseren van evenementen en het maken van flyers. Mijn passie ligt vooral bij het vertalen van tekst naar beeld, met de juiste tekst en vormgeving om zo een sterk verhaal neer te kunnen zetten.

We zijn te bereiken via info@puurbetuws.nl en via Facebook, Instagram en Linkedin

Bestuur

Puur Betuws is opgericht door drie organisaties. Werkzaak Rivierenland, Coöperatie De Fruitmotor  U.A. en Coöperatie Food Value U.A. Het bestuur is samengesteld uit vertegenwoordigers van deze organisaties. Theo Niënhaus namens Werkzaak Rivierenland is de voorzitter. Marieke Karssen is namens Food Value de penningmeester en Hilde Engels is namens de Fruitmotor de secretaris van het bestuur. 

Theo Niënhaus 

Ik ben geboren en getogen in de Betuwe en woon al mijn hele leven in het mooie Rivierengebied. Momenteel werk ik als project- en innovatiemanager bij Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. In mijn functie ben ik steeds op zoek naar innovaties, waarin wij werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen helpen. Zo ontstond het idee om een korte voedselvoorzieningsketen in de Betuwe, de Bommelerwaard en het land van Maas en Waal in te richten om mooie streekproducten van de boer rechtstreeks aan de burger te leveren. Ik zag kansen om de logistiek hiervan uit te laten voeren door de talenten van Werkzaak. Ik ben er trots op dat dit gelukt is en dat we hiermee ook een bijdrage leveren aan de versterking van het landschap en bio diversiteit.

Daarnaast geniet ik en mijn gezin wekelijks van de overheerlijke streekproducten en draag ik met trots uit waar Puur Betuws voor staat.

Marieke Karssen

Marieke werkt al met websites en online sinds het stenen tijdperk van het internet: 1994. Maar, al bijna net zo lang weet ze dat gezondheid letterlijk uit de aarde komt. Ze is dus ook al dik 20 jaar een fervent moestuinier.

Marieke werkt alleen aan projecten waar de computer helpt om de wereld groener te maken. En Puur Betuws is zo’n project. Boeren en makers en klanten en stakeholders die samen op weg gaan om lokaal, ambachtelijk geteeld voedsel weer te verbinden met de consument.

De sofwarekern van Puur Betuws heet Food Value: software waarmee leveranciers zelf aan het stuur zitten van hun prijs en hun klantdata. Puur Betuws is de eerste voedselcooperatie waar Food Value zelf in meedraait. Samen vinden we de antwoorden: Hoe groot is de ideale schaal? Hoe bereik je de lokale klant? Hoe betrek je de deelnemers? En, hoe houden we de groeiende korte keten ondertussen ook echt sociaal? Voordat je het weet zijn de oude supermarkten vervangen door nieuwe Amazons en is ook dit window of opportunity weer gesloten.

Hilde Engels 

Mijn naam is Hilde Engels en ik woon alweer 17 jaar in de mooiste streek van Nederland: de Betuwe. Met zijn dorpjes aan de dijk, de fruitbomen op de oeverwal, de koeien op de klei.

Ik ben voorzitter van De Fruitmotor waar we als missie hebben om de streek te helpen verduurzamen op gebied van landschap, biodiversiteit en voedsel. Daarom ben ik ook mede-oprichter en bestuurslid van Puur Betuws. Lekker eten van wat de streek biedt in de korte keten, terwijl mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat verdient support. Doe dus ook mee en proef lokaal, sociaal en lekkers van Puur Betuws.