Home-beginmaart

100% Puur Betuws eten

Met Puur Betuws ondersteunen we lokale ondernemers uit de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Heel vaak zijn de producten ook 100% Betuws, zoals de verse producten hieronder. Natuurlijk is dat niet altijd het geval. We eten ook wel eens groente of fruit buiten het seizoen en niet altijd zijn alle ingrediënten 100% lokaal.
Wij streven er naar om het aandeel 100% Betuws steeds groter te maken. Dit doen wij door steeds meer mensen zich bewust te laten zijn van de seizoenen en wat wanneer groeit. Ook proberen we het lokale aanbod en de lokale vraag steeds beter bij elkaar te brengen. Want niets smaakt lekkerder dan het eten van je eigen grond, in het seizoen waarin het ook hier wil groeien.

Heerlijke recepten en mooie verhalen in Smaakmakers

Werkzaak Rivierenland, een van onze oprichters, bestaat vijf jaar en viert dit met een heel bijzonder magazine. Vol heerlijke recepten van chefkok Jos van Grunsven. En natuurlijk heel veel mooie verhalen over bijzondere mensen en hun nieuwe en echte banen in onze eigen regio. Natuurlijk zijn wij hartstikke trots dat er ook een mooi artikel over Puur Betuws in staat.

Smaakmakers

Puur Betuws heeft weer 2 nieuwe leveranciers van mooie lokale producten!

Steeds meer producenten krijgen genoeg van leveren aan supermarkten en groothandels. Ze willen weer contact maken met de eigen regio, en direct met de klant. Het mooiste nieuws is dat deze producenten Puur Betuws ook steeds beter weten te vinden. Met trots stellen we de twee nieuwste toevoegingen aan ons leveranciersbestand aan je voor.
Maak of kweek jij ook mooie regionale producten, lees dan verder hoe ook jij leverancier kan worden bij Puur Betuws

Eenhoorn Aberdeen Angus
Eenhoorn Aberdeen Angus

Deze Black Angus runderen van Eenhoorn Aberdeen Angus eten heel veel Betuws gras, groeien lekker langzaam en hebben een mooi leven. En dat leidt tot vlees van restaurantkwaliteit. En dat ligt nu weer bij ons in de Puur Betuwse winkel. Lekker en van dichtbij.

De Lentekamp
De Lentekamp

Met heel veel vreugde stellen we onze tweede groentekwekerij aan jullie voor. De groentes van De Lentekamp uit Brakel groeien voornamelijk in de koude kas, waar ze met hun wortels lekker in de volle grond staan en de tijd krijgen om te groeien en hun beste smaak te ontwikkelen. Heerlijke groenten van het seizoen en uit jouw eigen regio.

De biologische groentetas

Hoe makkelijk en hoe vers wil je het hebben? Elke week stelt onze biologische groenteleverancier De Lindegaard een heerlijke tas samen vol verse groenten van het seizoen.

De tas komt in twee maten: medium en groot, voor respectievelijk twee en vier personen en zit propvol met genoeg wisselende groenten van het seizoen om drie tot vier dagen heerlijk van te eten.

Hoe krijgen we meer groente in de Betuwe?

Iedereen weet het: groenten zijn gezond en we moeten er meer van eten. Veel mensen beseffen ook dat vaker groenten eten in plaats van vlees beter is voor het milieu en het klimaat en als je ze ook nog volgens onze eigen seizoenen eet, ben je helemaal goed bezig.

Wij willen met Puur Betuws deze beweging ondersteunen en er dus ook aan bijdragen dat er meer groentetelers in de Betuwe kunnen starten. We organiseerden hierover op 18-1-2021 een boeiende bijeenkomst met boeren en landeigenaren en leerden wat je er voor moet doen, maar ook waar de grote hobbels liggen. Ben jij een (startende) tuinder, werk je bij een gemeente, of heb je land, dan vind je hier zeer zinvol lees- en kijkvoer.

groentetuin

Maak kennis met Puur Betuws

Dit is hoe Puur Betuws werkt

Voedsel van Puur Betuws heeft een eerlijke prijs. Als jij je groente, vlees, fruit, zuivel, sappen en nog veel meer bij Puur Betuws koopt, eet je niet alleen ontzettend lekker, maar werk je ook actief mee aan een gezondere leefomgeving voor jezelf, jouw bedrijf en familie. Zodat er meer boeren lokaal en ecologischer kunnen werken. Ook het transport organiseren we lokaal. Zo zorgen we ervoor dat 80% van de prijs die jij betaalt terechtkomt bij de boer en dat er meer lokale werkgelegenheid ontstaat.

Wie is Puur Betuws?

Puur Betuws kent drie initiatiefnemers die ieder op hun eigen manier al jaren aan het werk zijn met het enorme vraagstuk om voedselproductie en logistiek lokaler, ecologischer en circulairder te maken en werkgelegenheid socialer. Dit zijn Werkzaak Rivierenland, Coöperatie De Fruitmotor, en Coöperatie Food Value. Iedere deelnemer brengt jaren ervaring en expertise in en samen zijn we vanaf juli 2020 de coöperatieve streekmotor Puur Betuws U.A., oftewel een zeer interessante coöperatievorm waarvan ook jij lid kan worden.