Lokaal voedsel

Hét lokale voedselinitiatief van de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Met Puur Betuws kook je vanaf nu lekker en lokaal met superverse ingrediënten uit de regio. Vol echte smaak. In samenwerking met 46 lokale boeren leveren wij gezonde, authentieke en superverse streekproducten. Allemaal uit jouw eigen regio! En, wij bezorgen in de gemeenten West Maas en Waal, Tiel, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Zaltbommel, Neder-Betuwe en Buren  op woensdag en vrijdag bij jou thuis

0
streekproducten
0
leveranciers
0 %
eerlijke prijs

Dit is Puur Betuws

Puur Betuws is nieuw, maar komt zeker niet uit de lucht vallen! We zijn opgericht door Werkzaak Rivierenland, Coöperatie De Fruitmotor, en Coöperatie Food Value. Wij willen voedsel weer lokaal en ecologisch maken en werkgelegenheid weer sociaal. En dat willen we niet als een abstract idee, maar heel concreet. Puur Betuws geeft boeren een eerlijke prijs en creëert daadwerkelijke omzet. 

Waar gaat jouw euro naartoe?

We halen de producten op bij de producent en bezorgen ze bij jou met onze eigen elektrische bus. 80% van de prijs die jij betaalt is voor de producent, en met de overige 20% creëren we werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is hartstikke mooi, maar werkt natuurlijk alleen als iedereen in de Betuwe meedoet en zijn of haar boodschappen regelmatig op Puur Betuws komt doen. 

PB_Feiten&Cijfers_webshop-2_Tekengebied 1

Kies je voor lekker of gemakkelijk?

In onze video bakt Chef-kok Jimmy de Leeuw een heerlijke èn grotendeels lokale Tarte Tatin. Een kunststukje dat jij in jouw keuken prima zelf kan herhalen. Natuurlijk met verse ingrediënten uit jouw eigen regio!

Hoe makkelijk is het om elke vrijdag een tas vol biologische groente te ontvangen!  Neem een groentetas abonnement en eet gezond en gemakkelijk! UIteraard kun je je abonnement altijd stopzetten.

Wat zeggen onze klanten?

Een paar van onze ondernemers uit de streek

Betuwse Fruitshop

Bommelbeef

Maatbier

De Fruitmotor

Zuivelboerderij de Buitenhoeve

Bloesemmolens

‘t Polderwinkeltje

Roel Wellner Fruit

Praktische informatie

  • Bestellingen van donderdag t/m maandag tot 23.59 uur worden op woensdag bezorgd. Bestel je op dinsdag of woensdag dan komen we de bestelling de eerst volgende vrijdag bezorgen.
  • We bezorgen in de gemeenten West Maas en Waal, Tiel, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Zaltbommel, Neder-Betuwe en Buren.
  • Bestel je voor meer dan 50 euro, dan bezorgen wij gratis. Voor een lager bestelbedrag,  berekenen we 6,95 verzendkosten.
  • Woon je niet in een van bovenstaande gemeentes, dan kun je de producten gratis afhalen bij de Betuwse Fruitshop, Marktplein 4 in Geldermalsen of bij Souvenirshop Tiel, Hoogeindsestraat 8, (zie openingstijden onderaan de pagina)
slider-meisje-3

Wat kan jij doen?

Het lijkt te simpel, maar wat jij in ieder geval altijd kan doen is een steeds groter deel van jouw boodschappen bestellen op Puur Betuws. Niet een keer, maar iedere week. Of je nu consument bent, of een kantoor hebt, of een restaurant: denk na over waar je producten vandaan komen en welk verhaal jij wil vertellen. Wat wil je je kinderen nalaten? Wat wil je ze leren? In welk landschap wil je wonen? Denk hier ook over na en help ons mee om deze beweging te versterken. Als je op de hoogte wil blijven van al onze acties, bijeenkomsten, nieuwe pickup points en leveranciers, abonneer je dan hieronder op onze nieuwsbrief.