Ons netwerk

Puur Betuws is een coöperatie. We zijn opgericht om de transitie naar duurzaamheid die in de landbouw en onze voedselvoorziening moet plaatsvinden heel praktisch en positief vorm te geven. We brengen lokale voedselproducenten weer in contact met lokale consumenten en creëren hiermee niet alleen heel lekkere maaltijden, maar ook nieuwe verbindingen en nieuwe, lokale economie die daardoor beter in staat is om alle nieuwe uitdagingen op gebied van klimaat, circulariteit en biodiversiteit te dragen. 

Wij doen dit niet alleen met onze leden, maar werken met steeds meer partners in de regio Rivierenland samen.  Wil je ook met ons samenwerken? Neem dan gerust contact op.

De 8 gemeenten van Regio Rivierenland

De noodzaak om voedselproductie lokaler, circulairder, socialer en ecologischer te maken wordt breed gevoeld.

De aanpak van Puur Betuws is transparant, sociaal, en inclusief. De acht gemeentes zijn via partner Werkzaak Rivierenland en de Regiodeal van Regio Rivierenland nauw betrokken. 

Ons netwerk

Betuwewind

De 900 leden van burgercoöperatie Betuwewind hebben samen zeven windmolens gekocht en gaan nu door met de ontwikkeling van zonnevelden en een voedselbos. Samen maken deze burgers de energietransitie lokaal.

Voedselbos Lingehout

Dit kersverse voedselbos van 12 hectare groot gaat straks enorme hoeveelheden voedsel produceren. In eerste instantie voor de deelnemers. Puur Betuws is partner van het voedselbos. Wij helpen bij distributie en straks de afname van het surplus. 

Jong leren eten

Waar kun je beter beginnen met het veranderen van de wereld dan bij de kinderen. En laten die nou uitgerekend heel weinig groenten en fruit eten. Werk aan de winkel dus. We werken graag samen!

Gelderland van morgen

De provincie Gelderland en partner Greendish gaan in 2022 en 2023 aan de slag om de horeca te verduurzamen. Dit kan op vele manieren. Wij zijn partner op het onderdeel lokaal inkopen.


Natuur en milieu Gelderland

We hebben dezelfde doelen, zeker als het om de biodiversiteitswinst gaat van lokaal en ecologisch geteeld voedsel. We ontbreken dus niet bij hun Good Food Club initiatief.

Betuws Best

Wij werken nauw samen met RBT Rivierenland en het streekmerk van de Betuwe, Betuws Best en haar zustermerken in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Fietsroutes, evenementen, we zullen het zoveel mogelijk met elkaar delen. Met de app kun je heel makkelijk langs 46 lokale leveranciers fietsen en daar heerlijke boodschappen halen.

Doe ook mee!

Meedoen kan op heel veel manieren. De eenvoudigste manier? Het lijkt te simpel, maar wat jij in ieder geval altijd kan doen is een steeds groter deel van jouw boodschappen bestellen op Puur Betuws. Niet een keer, maar iedere week. Of je nu consument bent, of een kantoor hebt, of een restaurant: denk na over waar je producten vandaan komen en welk verhaal jij wil vertellen aan jouw medewerker of klant. Wat wil je je kinderen nalaten? Wat wil je ze leren? In welk landschap wil je wonen? Denk hier ook over na en help ons mee om deze beweging te versterken.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Als je op de hoogte wil blijven van al onze acties, bijeenkomsten, nieuwe pickup points en leveranciers, abonneer je dan hieronder op onze nieuwsbrief.