Nieuws

Puur Betuws organiseert bijeenkomsten, staat op beurzen en komt ook regelmatig in de krant.
Volg het laatste nieuws via de site, onze socials  of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Puur Betuws, Educatieboeren Rivierenland en Jong Leren Eten bundelen de krachten om kinderen te leren hoe lekker een lokaal gezond ontbijt kan zijn!

Er zijn steeds meer kinderen die helemaal nooit ontbijten. Laat staan dat zij gezond ontbijten! Puur Betuws werkt, samen met haar leveranciers, graag mee aan de actie van het Nationaal schoolontbijt. Hierin maken kinderen kennis met de gezonde en heerlijke ontbijtproducten van dichtbij.

De cijfers zijn gerust alarmerend te noemen: steeds meer kinderen eten bijna nooit fruit of groente. Steeds meer kinderen hebben serieus overgewicht en steeds minder kinderen starten hun dag met een ontbijt. En dat terwijl iedereen weet dat goede voeding aan de basis staat van een gezond lichaam. Zeker bij kinderen, die in de groei zijn.

Daarom is het Nationaal Schoolontbijt zo’n belangrijke actie. Tijdens deze campagne openen van 1 tot en met 5 november vijf educatieboerderijen in regio Rivierenland hun deuren voor zoveel mogelijk schoolklassen en serveren hier elke dag een heerlijk ontbijt. Een deel van dit ontbijt bestaat uit producten van leveranciers van Puur Betuws. Denk aan tomaten van biologische teler Lindegaard; Betuwse appels van Roel Wellner, lokale eieren van Lagerweij; heerlijke roomboter van het Bommelerwaardse Mijn Kaaskoe en kaas, yoghurt en melk van Zuivelboerderij Buitenhoeve

Jong Leren Eten-Gelderland heeft deze pakketten gesponsord. Samen met hen hopen we dat deze actie helpt om kinderen en hun ouders en scholen te leren hoe belangrijk goed eten is en hoe lekker dat eten is als het van dichtbij komt.

Meer informatie over Nationaal Schoolontbijt of over Boerderijeducatie van Jong Leren Eten-Gelderland
en Boerderijeducatie Rivierenland

Puur Betuws Inspiratiemiddag

Samen maken we regionaal voedsel sterker!

Dat was ons motto 18 oktober  tijdens de zeer geslaagde inspiratiebijeenkomst. En we hebben echt veel goede plannen gemaakt met elkaar.
Heel veel dank aan alle leveranciers van ons platform met hun heerlijke producten die we konden presenteren en proeven.
En extra veel dank aan onze inspirerende gastsprekers en gastheren van Mijn Kaaskoe.

Lees het verslag van de Proef- en inspiratiebijeenkomst op 18 oktober 2021 

Puur Betuws groeit en promoot ook voedselbos

11 oktober:
Mooi artikel over Puur Betuws en wat we nog meer doen dan alleen de verkoop van lokale producten.
‘Wij willen de economie in de regio versterken door leveranciers en afnemers met elkaar te verbinden door verse producten met een hoge kwaliteit en voedingswaarde.’
Lees het artikel in de Nieuwe Oogst

Ga lekker fietsen!

15 augustus 2021:
Samen met Natuur en Milieu Gelderland en de Fruitmotor hebben we een fietsroute langs zes Puur Betuwse leveranciers samengesteld.
In ca. 2,5 uur fiets je ruim 44 kilometer door de Betuwse weilanden en boomgaarden en kun je genieten van de verse producten die zij ter plekke aanbieden.. Mara van de Fruitmotor verteld hier meer over in deze video.

Haal eerst zelfgebakken brood bij Stichting Thedinghsweert, geniet van de Betuwse fruitsappen en de Krenkelaar van De Fruitmotor bij de Betuwse Fruitshop, wandel en lunch bij Landgoed Mariënwaerdt, haal je eieren bij Pluimveebedrijf Thomassen, je meel bij Molen De Prins van Oranje en eindig met lokaal geteelde wijn bij het Betuws Wijndomein.

Download de routekaart als PDF,  hierop staan de openingstijden van de locaties.
Geniet van de mooie route en al het Betuwse lekkers!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van Puur Betuws via onze nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in:

Ongeveer 1 a 2 x per maand sturen we een nieuwsbrief.
Hier kun je al onze eerder gestuurde nieuwsbrieven lezen.

Vul het formulier in en bevestig de aanmelding die de in je mailbox ontvangt.

Voor meer informatie over Puur Betuws mail naar  info@puurbetuws.nl