Nieuws

Puur Betuws organiseert bijeenkomsten, staat op beurzen en komt ook regelmatig in de krant. Volg het laatste nieuws via de site of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga lekker fietsen!

15 augustus 2021:
Samen met Natuur en Milieu Gelderland en de Fruitmotor hebben we een fietsroute langs zes Puur Betuwse leveranciers samengesteld.
In ca. 2,5 uur fiets je ruim 44 kilometer door de Betuwse weilanden en boomgaarden en kun je genieten van de verse producten die zij ter plekke aanbieden.. Mara van de Fruitmotor verteld hier meer over in deze video.

Haal eerst zelfgebakken brood bij Stichting Thedinghsweert, geniet van de Betuwse fruitsappen en de Krenkelaar van De Fruitmotor bij de Betuwse Fruitshop, wandel en lunch bij Landgoed Mariënwaerdt, haal je eieren bij Pluimveebedrijf Thomassen, je meel bij Molen De Prins van Oranje en eindig met lokaal geteelde wijn bij het Betuws Wijndomein.

Download de routekaart als PDF,  hierop staan de openingstijden van de locaties.
Geniet van de mooie route en al het Betuwse lekkers!

Puur Betuws steunt Lingehout

21 juli 2021: 
Heb jij altijd al willen eten uit je eigen voedselbos? In Geldermalsen komt een voedselbos Lingehout. Puur Betuws steunt dit mooie initiatief. Doe jij ook mee? ⁠De inleg van deelnemers is nodig om, naast de andere financiering die er is, verder te bouwen: ontwerp, aanleg en inrichting, er komt nog heel wat bij kijken. Maar stel je voor dat het straks 2023 is en je kunt eten van je eigen oogst abonnement! Alle inwoners van de gemeente West Betuwe en aangrenzende gemeentes kunnen lid worden en mede-eigenaar van dit voedselbos. Er worden diverse inloopavonden en informatieavonden georganiseerd voor geïnteresseerden om vragen kunnen stellen aan de werkgroep.

Info en aanmelden via www.betuwewind.nl/voedselbos

Eerder verschenen berichten

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van Puur Betuws via onze nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in:

Ongeveer 1 a 2 x per maand sturen we een nieuwsbrief.
Hier kun je al onze eerder gestuurde nieuwsbrieven lezen.

Vul het formulier in en bevestig de aanmelding die de in je mailbox ontvangt.

Voor meer informatie over Puur Betuws mail naar  info@puurbetuws.nl