Proefevent 18 oktober

Inspiratiebijeenkomst op 18 oktober

Op 18 oktober is het zover. Dan kun je niet alleen de meest smaakvolle producten uit de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal proeven, maar ook alle ondernemers erachter ontmoeten. En, we laten je dan ook zien hoe Puur Betuws blijft werken aan steeds meer lokaal voedsel voor en door de regio zelf.

maandag 18 oktober van 13.30-17.00 uur, bij
Boerengolf Hedel/Mijn Kaaskoe, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel

Meld je hieronder aan, dan houden we rekening met je komst.

Het programma

13.30 Inloop
14.00 Welkom
14.10 Theo Niënhaus van Werkzaak Rivierenland en chef kok Jos van Grunsven over de combinatie Smaakzaak, lokaal voedsel inkopen en sociale werkgelegenheid.

14.30-14.50 Wieke Bonthuis van Jong Leren Eten Gelderland en Patrick van der Ven, gezonde school adviseur van GGD Gelderland Zuid, over over het maken van gezonde keuzes in het eten en het toevoegen van lokale producten aan het nationale schoolontbijt, of aan de ‘pauzehappen’ op scholen.

14.50 – 15.30 Proeven en netwerken

15.30-16.00 Jan Huijgen van het Inspiratiehuis en de Eemlandhoeve en nu ook de Mansholtcampus over hoe je juist door steeds meer samen te werken een lokale keten de juiste schaal en energie kan geven. Hoe bouw je aan het vertrouwen tussen burger/boer/bestuurders en betrek je iedereen opnieuw in een ‘nieuw sociaal contract’.

16.00 -16.20 Projectleider Gerdien Dijkstra vertelt over het nieuwe voedselbos inclusief tuinderij Lingehout en hoe Puur Betuws hier de groenten van gaat plukken.

16.20-17.00 Proeven en netwerken

Sprekers

Jan Huijgen van het Inspiratiehuis en de Eemlandhoeve en de Mansholtcampus

Projectleider Gerdien Dijkstra van voedselbos en tuinderij Lingehout.

Chef-kok Jos van Grunsven van Smaakzaak bij Werkzaak Rivierenland

 

Wieke Bonthuis van Jong Leren Eten Makelaars

Aanmeldformulier

  • * zijn verplichte velden
 

Laat zien dat je geen robot bent