sjabloon vacature

Puur betuws zoekt operationeel manager

De meest sociale, lokale en lekkere korte keten van de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, Puur Betuws is in 2020 succesvol van start gegaan. Nu is het tijd om door te pakken. Daarom zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, ervaren operationeel manager. 

Puur Betuws is een nieuwe sociale coöperatie. We zijn actief in de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, en zijn opgericht door Werkzaak Rivierenland, coöperatie De Fruitmotor en coöperatie Food Value. 

Onze missie: Regionaal en duurzaam geproduceerd voedsel voor een eerlijke prijs beschikbaar maken voor iedereen en met iedereen in de regio. Onze visie: Wij zien een prachtige en welvarende Betuwe, waar we trots op kunnen zijn; waar we eerlijk voedsel produceren en sociale werkgelegenheid creëren. We dragen bij aan het herstel van landschap en de biodiversiteit. Waar boeren en makers een eerlijke prijs krijgen, en consumenten in verbinding staan met hun regio en hun voedsel.

Hoe doen we dat? Puur Betuws is gestart als een platform waar streekproducten in een korte keten hun weg vinden van producenten naar regionale afnemers. Dat kunnen klanten zijn in horeca, grootkeukens, speciaalzaken, maar we leveren ook direct aan consumenten. Op het platform zijn groenten, fruit, zuivel, brood en houdbare producten te koop. Bestellingen worden opgehaald, klaargezet en rondgebracht met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zeggen wij: Puur Betuws. Lokaal, Sociaal, Lekker!

De functie operationeel manager 

team Puur Betuws
Team Puur Betuws bij de lancering in juli

In de rol van manager ben je het gezicht van het merk en de organisatie Puur Betuws en het eerste aanspreekpunt van onze klanten en producenten, medewerkers, bestuur en stakeholders. Je bent de spin in het web die zorgt dat de dagelijkse operatie draait en de persoon die strategie vertaalt naar uitvoering, website, communicatie en netwerk.
Je begint de dag met de instructies aan de orderpickers en chauffeurs. Daarna ga je op weg om nieuwe  producenten aan dit platform te binden en om hen te helpen hun producten zo goed mogelijk aan zo veel mogelijk en zo vast mogelijke klanten te verkopen. 

Ben jij een sociaal ondernemer, die hands-on werken net zo leuk vindt als een bijdrage te leveren aan onze strategische koers in de korte keten? Voel je je thuis bij mensen met een bijzonder talent? Kun je omgaan met boeren èn met inkopers? Snap je wat consumenten beweegt? Ben je flexibel ingesteld en kun je werken in een functie met vrijheid in een voortdurend veranderende organisatie? Dan maken we heel graag kennis met je! 

Wie zoeken we? Jij

  • wilt bijdragen aan een duurzame, inclusieve wereld en kunt ons verhaal vertellen;
  • bent ondernemend en hebt een passie voor duurzame regionale producten;
  • werkt zelfstandig maar ook graag samen. Je bent een teamplayer en communiceert op een prettige manier met producenten, klanten, bestuur en medewerkers; 
  • bent een verbindende en positief ingestelde persoonlijkheid die naast goed doen voor mens, natuur, Puur Betuws en jezelf, ook oog heeft voor plezier en humor in werk en leven;
  • hebt minimaal 3 jaar ervaring en een relevant netwerk en woont bij voorkeur in de regio;
  • bent minimaal  28 uur per week beschikbaar, verspreid over 5 werkdagen;
  • bent Zzp’er of bereid dit te worden;
  • hebt een rijbewijs en een eigen auto om leveranciers en afnemers te kunnen bezoeken.

Wat bieden we?

genomineerd voor de ignite award

We bieden een free lance jaarcontract, gebaseerd op 24 uur per week verdeeld over 5 dagen, tegen een uurtarief van € 40 per uur exclusief BTW  inclusief onkostenvergoeding. Dit komt per maand uit op rond de €4000,- met perspectief op een extra beloning. Ook bieden we je een team dat kan bogen op de gezamenlijke netwerken en ervaring van de oprichters en dat ook op dagelijkse basis meewerkt en kan coachen waar nodig.

Hoe kun je reageren?

Je kunt je CV en motivatie voor 9 december 2020 sturen naar TheoNiënhaus. Op 16 december vinden de gesprekken plaats. Bij vragen kun je contact opnemen met Theo op 0614235849.