Beschrijving
Dit is een recept voor 4 personen.
Nodig
2 grote, of 3 kleine aubergines van Lindegaard
2 uien van Lindegaard
2 teentjes knoflook van Lindegaard
1 stokbrood, dit mag oud zijn.
80 g truffelkaas van Geitenmelk Maasdriel
3 tomaten van Lindegaard
250 ml kookroom
1 l groentebouillon
3 el bloem
Handvol peterselie
5 el olijfolie
Eventueel het sap van 0,5 citroen
Zout en peper
Doen
Snijd de aubergine kruislings in. Bestrooi ze met peper, zout en 1 el olijfolie. Schuif het in een voorverwarmde oven. 220ᵒC voor ongeveer 20 minuten. Snijd 1 ui en 1 teen knoflook fijn. Fruit het aan in de pan, met 2 el olijfolie.
Haal de aubergine uit de oven, en snijd in stukjes. Doe het bij de ui en knoflook. Voeg de bloem toe, en laat het even garen. Nu is het tijd voor de room en bouillon. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Als je het lekker vind, voeg je daarna het citroensap toe. Pureer het met de staafmixer.
Voor de crostini snijd je het brood in plakjes. Leg het op een ovenplaat met bakpapier.
Pak per kom soep een plakje brood, smeer aan twee kanten in met olie, en strooi er wat peper en zout op. Bak mee met de crostini. Wanneer de soep in de kommen zit, leg je je crouton erop, en beleg met goed veel geiten-truffelkaas.
Snipper de andere ui. Pers de andere teen knoflook, of snijd hem zeer fijn. Hak de peterselie, en snijd de tomaat in fijne blokjes. Doe alles in een bak, en voeg zout en peper naar smaak toe, samen met 2 el olijfolie. Even goed mengen.
Leg op elk stukje brood wat van het mengsel, en zet het in de oven. Laat bakken op 150ᵒC, voor 20-25 minuten.
Extra tip
Haal de soep na het pureren door een bolzeef, voor een gladde soep.
Eet smakelijk!