Beekridder filet, per 2 stuks verpakt

11,90 10,92 excl. btw

Diepvries. minimaal 350gram per pakje met 2 filets.

Op voorraad

Leverancier: Streekvis
Categorie: Tag:

Beschrijving

Betuwse beekridder filet kan op verschillende manieren worden bereid:

-makkelijk te bereiden in een koekenpan
*Bak de ontdooide vis 3 minuten per zijde met zout en peper naar smaak en eet smakelijk!

-tip: zacht gegaard in de oven. beekridder komt het beste tot zijn recht bij een garing op een lage temperatuur. probeer het eens!
Bestrooi de vis met het pekelzout. Laat het 10 minuten liggen, en spoel de vis dan. Dep het droog.
Leg het op een met olie ingevet ovenplaatje. Gaar het voor 5 minuten, op 90⁰C.
Zet het koud weg of serveer lauw.

Of, probeer beekridder eens ingerold in een plakje spek uit de oven.
Snij de filet in repen ter breedte van het spek en voeg eventueel naar smaak kruiden en/of peper toe(zout zit al in het spek), rol het spek om de stuk vis heen en leg in een braadslede. bak de vispakketjes in ongeveer 14 minuutjes op 180 graden gaar.

Beekridder kan perfect rauw gegeten worden in bijvoorbeeld ceviche, sushi of tartaar.