Beschrijving
Dit is een recept voor 4 personen.
Nodig
- 4 beekridder filets (Streekvis)
- 500 gram Spruiten (Natuurlijk Kersvers)
Of in de zomer asperges - 2 Uien
- 4 Wortels
- 2 Aardappelen
- Scheut olijfolie
- Tijm (optioneel)
- Zout
- Peper
Bereiding
Stap 1
Snijd de aardappel en wortel in grove stukken en breng een pan met water aan de kook. Verwarm alvast de oven voor op 200ºC
Stap 2
Voeg de aardappel en wortel toe aan het kokende water en kook voor 18 minuten. Giet vervolgens af.
Stap 3
Stamp de aardappel en wortel fijn en voeg wat olie toe voor de smerigheid en wat zout en peper om op smaak te brengen.
Stap 4
Leg de spruiten op een bakplaat en snijd de uien in partjes. Leg vervolgens de uien en de beekridder op de bakplaat en maak af met wat olie, zout en peper. Stop als laatst knoflook en tijm in de buik van de vis voor een rijke smaak aan de vis.
Stap 5
Doe de bakplaat voor 20 minuten in de oven of haal uit de oven als de spruiten gaar zijn.
Eet smakelijk! Met het groente pakket van Natuurlijk kersvers of Lindegaard kun je de spruiten vervangen met andere seizoensgroenten zoals asperge of rode biet.
Bekijk de kookvideo op Facebook of Instagram