Beschrijving
Betuwse appeltaart
De lekkerste appeltaart maak je met appeltaartmix van de Betuwse Molens.
Benodigdheden:
Appeltaartmix
5 -6 appels
1 ei
175 gram (room)boter
Rozijnen,
kaneel, suiker en paneermeel
Kneed een soepel deeg van de mix, 175gr boter en 2/3 losgeklopt ei.
Bekleed een ingevette springvorm met het deeg, en hou wat deeg apart voor de reepjes bovenop.
Bestrooi de bodem met paneermeel en vul de taart met een mengsel van 750gr appelstukjes, 50gr rozijnen, kaneel en suiker.
Maak rolletjes van de rest van het deeg en leg die geruit, bovenop. Besrijk met de rest van het ei.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175gr in ca 1:15 uur.
Variatietip:
Je kunt de appels ook vervangen door peren. Neem 5-6 harde Conference-peren en laat de kaneel en de suiker achterwege.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.