Gebakken beekridder met antiboise en salade

Vanaf: 4,50 4,13 excl. btw

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten. De beekridderfilets zijn al uitverkocht, maar de hele vissen zijn nog te bestellen.
Vink aan welke producten je allemaal voor dit recept wil bestellen. De tomaten staan al aangevinkt.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van chef-kok de Leeuw

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:
  • Beekridder filet, per 2 stuks verpakt

    uitverkocht

    Uitverkocht

  • Hele beekridder, per stuk

    Hele betuwse beekridder,ca 450 gram
    Diepvries

  • Salade Mix Microgroenten 60g

    Onze producten worden altijd  op maandag geoogst en zijn dan ongeveer een week houdbaar.

  • Biologische Cherrytomaten (500 gram)

    Biologische Cherrytomaten uit Nederland, per 500 gram

    4,50 4,13 excl. btw
  • Biologische Rode Paprika's (per stuk)

    Biologische Rode Paprika's uit Nederland, per stuk

  • Biologische Knoflook (3 stuks)

    Biologische Knoflook, per 3 stuks

  • Hazelnootolie, fles 100 ml

    Hazelnootolie van Nederlandse hazelnoten

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig

  • 4 beekridder filets       (Streekvis)
  • 120 g Salade mix microgroenten   (Boereland Greens)
  • 1 paprika                     (Lindegaard)
  • 500 g cherrytomaat (Lindegaard)
  • 3 tenen knoflook      (Lindegaard)
  • 0,5 sjalot
  • ¼ rode peper
  • 100 g kappertjes
  • 3 takjes peterselie
  • 100 ml hazelnootolie    (Veld 4)
  • Zout naar smaak

Doen

Snijd de tomaatjes in kwarten, de paprika in blokjes. Snipper de knoflook en sjalot. Snijd de rode peper en peterselie ragfijn.
Doe alle ingrediënten, behalve de vis en salade, in een steelpan. Laat het aan de kook komen, laat het dan 1 minuut doorkoken. Zet het erna opzij.

Maak de filet klaar voor gebruik. Snijd de buik en rug wat bij indien nodig en verwijder de graten.  Doe peper en zout naar smaak op de filetkant.
Laat een pan goed heet worden. Doe er goed veel olie in.
Leg de vis op de huidkant in de pan.
Bak de filet op middelhoog vuur, voor ongeveer 3 minuten.
Bak de filet nu voor ongeveer 1 minuut op de filetkant.

Leg de vis op het bord, met de huidkant boven, met een goede schep saus erover. Maak een mooie bol van de salade mix boven op de vis. Als je wilt, snijd de lange scheuten een keer door.

Extra tips:

Je kunt dit recept ook maken met een goede, verwarmbare, olijfolie. Voeg dan ook olijven toe aan de saus.
De saus, antiboise, is ook heerlijk met een stuk (zuurdesem) brood.

Download hier het recept als PDF