Gerookte BBQ-kip van de cedarwoodplank

Vanaf: 10,44 8,90 excl. btw

Bestel hieronder direct het vlees en de bbq plank, en vink aan welke andere producten je erbij wil bestellen.
Voor 4 personen is 3 pakken kip van ca 200-250 gram voldoende. Maar je kunt het aantal hieronder zelf wijzigen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van chef-kok de Leeuw

 

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:
  • Kippendijfilet (ca 220gr)

    Kipdijfilet

    Diepvriesproduct
    Per 2 gevacumeerd
    Gewicht ca. 200 - 240g

    2,94 2,70 excl. btw each
  • Medium CedarWood BbqPlank

    De CedarWood BbqPlank Ca 19x26x1cm.
    De bbqplanken worden gebruikt voor het garen van vis-, vlees- en groentegerechten op elk soort bbq, kamado, OFYR, etc, waarbij de geur en smaak van ceder wordt toegevoegd, gedurende de bereiding.

    7,50 6,20 excl. btw
  • Bbq-rub van Chef-kok de Leeuw

    50 gram kruidemix met:  venkelzaad, komijn, donkere basterdsuiker, chilivlokken, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout.

  • Spitskool

    Spitskool, prijs per stuk

    Land van herkomst: Nederland indien beschikbaar

  • Biologische Wittekool (per stuk)

    Biologische Wittekool uit Nederland, per stuk

  • Rode kool

    Rode kool, prijs per stuk

    Land van herkomst: Nederland indien beschikbaar

  • Ongezwavelde rozijnen

    Heerlijke rozijnen ongezwaveld!
    Voordeelzak van 1 kilo

  • Greetje mayonaise (pot 300 ml)

    Overheerlijke mayonaise die smaakt zoals mayonaise hoort te smaken

  • Molenwit broodmix

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig voor gerookte BBQ-kip van de cedarwoodplank, met coleslaw, op een broodje

  • 30-50 g bbq-rub (Chef-kok de Leeuw)
  • Kippendijfilet ca 600-750 gram voor 4 personen (Koppel Boerderijwinkel)
  • Cedarwood bbqplank medium (KokenOpHout)
  • 50 g rooksnippers ( Het liefst grove, van whiskyvaten)
  • Broodjes (Je kunt ze kant en klaar kopen, of zelf bakken. Dat deed ik, met meel van Bloesem Molens)
  • ¼ spitskool (Vervoorn Fruit)
  • ¼ witte kool (Lindegaard)
  • ¼ rode kool (Vervoorn Fruit)
  • 2 wortels
  • 50 g rozijnen (RoelVital)
  • Witte peper en zout naar smaak
  • 4 el azijn
  • 4 el suiker
  • 4 el mayonaise (Greetje, Betuwse Fruishop)

Voor de saus

  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl sriracha
  • 1 teen knoflook
  • 1 el verse bieslook

Doen

Kip
Laat de bbq heet worden, tot de kolen grijs zijn.
Doe het deksel dicht, en temper de hitte met luchttoevoer, tot 140⁰C.
Laat de cederplank een uur weken in water.
Laat de rooksnippers een uur weken in water. (Wanneer je de kip niet wilt roken, laat je de snippers weg. Denk er wel twee keer over na, het is namelijk echt fantastisch.)
Meng de kippendij met de bbq-rub. Laat het minimaal 1 uur staan, langer is nog beter.
Maak de plank droog, en leg er dakpansgewijs de kip op.
Steek er een thermometer in, en stel deze in op 70⁰C. (Heb je geen thermometer? Geef de kip dan 2 uur de tijd om te garen.)
Giet de rooksnippers af, en strooi ze op de kolen.
Leg de plank met de kip op het rooster, en doe het deksel op de bbq.
Temper met luchttoevoer, en probeer de temperatuur tussen de 80⁰C en 95⁰C te houden.

Brood

Wil je zelf de broodjes bakken? Zie mijn instructies bij het recept ‘gevuld brood’.
Ik bakte witte bollen, met maismeel op de bovenkant. Als je een broodje koopt, ga dan voor iets als een Italiaanse bol.

Saus

Snijd bieslook in fijne ringetjes. Wrijf de knoflook tot pasta, met een mespuntje zout.
Meng de bieslook en knoflookpasta met mayonaise, yoghurt en sriracha.  Je kunt in plaats van sriracha ook sambal, chilisaus of harissa gebruiken.

Coleslaw, oftewel koolsalade

Meng de azijn, suiker, zout, witte peper, rozijnen en mayonaise.
Snijd de spitskool, witte en rode kool in reepjes. Niet te fijn, maar ook niet al te grof. Rasp de wortel grof. Meng alles, en kneed het lichtjes. Voor het leg je het even in zeefje, zodat het overtollige vocht weg kan.

Bijna klaar!

Snijd de broodjes door. Beleg het met de in reepjes gesneden kip.
Leg erboven op een handje uitgelekte koolsalade.
Hier bovenop komt de saus.

Eet smakelijk!

Download hier het recept als PDF