Lamsfilet met bloemenboter en een salade van gepofte rode biet, aardappel en eitjes

Vanaf: 9,34 8,57 excl. btw

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten. En vink aan welke vlees soort je erbij wil.
Let op sommige producten zijn optioneel te bestellen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van Chef-kok de Leeuw

 

 

Biologische Aardappelen nieuwe oogst Carolus (1 kg)

Biologische Aardappelen nieuwe oogst kruimige Carolus, per kilogram

 

1,99 1,83 excl. btw

Biologische Rode Bieten (1 kg)

Biologische Rode Bieten uit Nederland, per kilogram

3,00 2,75 excl. btw

Biologische eieren - 6 stuks

2,10 1,93 excl. btw

Boerenroomboter 180 gram

mijn roomboter, kuipje 180 gram

2,25 2,06 excl. btw

Félize Filet (haasjes) (ca 400 gram)

Ingevroren Félize filet,
Het product weegt circa 400 gram.

4 Lamskoteletten ca 400/450 gr

diepvries

Walnootolie, fles 100 ml

Walnootolie van Nederlandse walnoten

Biologische Knoflook (3 stuks)

Biologische Knoflook, per 3 stuks

Greetje mayonaise (pot 300 ml)

Overheerlijke mayonaise die smaakt zoals mayonaise hoort te smaken

Boeren yoghurt

Boeren yoghurt naturel.
1 liter fles

Eetbare verse geur- en smaakrozen

4 stuks per doosje

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig

4 aardappelen   (Lindegaard, Carolus nieuwe oogst)
150 g rode biet   (Lindegaard, biologisch)
6 eieren   (Thomassen, jonge hennen eieren)
4 (geiten)lamsfilets  (Geitenmelk Maasdriel)
of 4 lamskoteletten (Raafjeshof)
180 g roomboter  ( Mijn Kaaskoe)
1 teen knoflook  (Lindegaard)
1 el olijfolie
1 el walnootolie  ( Mobipers)
1 el appelazijn
1 el yoghurt   (Buitenhoeve)
1 el mayonaise    (Betuwsefruitshop)
Zout en peper naar smaak
2 el bieslook / ander groen
1 bakje rozen   (Incredible Roses)
Groene kruiden voor de boter

Voorbereiding

Boter
Zet de boter een uur voor je begint buiten de koelkast.

Leg een halve roos apart. Wrijf of vijzel de rest van de rozen, samen met wat zout en een teentje knoflook tot pulp. Voeg wat fijngesneden groene kruiden (kies zelf je lievelings) toe. Dit mag vers of gedroogd zijn. Meng alles door de boter. Rol het in een niet plakkend folie, bijvoorbeeld een opengeknipt boterhamzakje. Draai de uiteindes op, als een toffee, zodat je een mooie rol boter krijgt. Leg het nu weg in de koelkast, zodat het hard kan worden.

Bieten
Verwarm de oven voor op 150 ᵒC.
Leg de bieten in de oven, voor 1,5 uur.

Eieren
Kook de eitjes halfhard. Laat ze even schrikken (zet ze direct na het koken onder koud water.) en pel ze.

Dressing
Neem een grote schaal en meng de yoghurt, mayonaise, fijngesneden bieslook met peper en zout naar smaak.

Bereiding:
Zet gezouten water op. Het moet naar de zee smaken.
Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe wanneer het water kookt. Laat het 10 minuten koken, controleer even. Ze moeten zacht zijn, maar geen puree.
Giet ze af, laat ze even uitwasemen. Meng ze, nog heet, met de dressing.

Snijd 4 eieren in even grote blokjes als de aardappel en meng ze door de aardappel / dressing. Laat het geheel koud worden in de koelkast.
Hou 2 eieren apart voor de garnering

Haal de bieten uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen. Maak in deze tijd een dressing van de walnootolie, peper, zout en appelazijn. Schil de bieten en snijd ze in partjes. Doe ze, nog warm, bij de dressing. Meng goed door. En laat het koud worden in de koelkast.

Wanneer je er een hebt is het leuk om de aardappelsalade in een ring te leggen. Druk een beetje aan. Maar erbovenop een rondje met partjes biet, en haal dan de ring weg. Wanneer je geen ring hebt, zou je de aardappelsalade in een rond bankje kunnen doen en deze omkeren boven het bord. Leg er dan de bieten op.

Snijd de overige 2 eitjes doormidden. Leg iets van verse groene kruiden of sla-achtigs in het midden van de cirkels, maar net wat je hebt liggen. Leg het halve eitje hierop.

Vlees

Laat een pan goed heet worden. Smeer de filets goed in met olijfolie, peper en zout. Leg ze in de bloedhete pan, op redelijk hoog vuur. Bak ze 1 minuut per kant, en beweeg ze niet. Laat het dan op keukenpapier 2 minuten rusten.

Snijd ondertussen dunne plakjes, ongeveer 0,5 cm, van de boter.

Leg het vlees, dun gesneden, in een soort waaiertje voor de aardappel / bietcirkel. Leg hier het plake boter op.

Feestelijke maaltijd! Eet smakelijk!

Download hier de PDF van dit recept

Of bekijk meer Recepten van Chef-kok de Leeuw