Lamsschenkel met risotto

Vanaf: 16,00 14,68 excl. btw

Bestel hieronder direct de ingrediënten.  De rijst is standaard aangevinkt, de hoeveelheid vlees kun je zelf kiezen en de rest van de ingrediënten kun je aanvinken, indien nodig.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van chef-kok de Leeuw

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:
  • Zilvervliesrijst (3kg)

    Zilvervliesrijst BIOLOGISCH
    3 kilo

    11,50 10,55 excl. btw
  • Schenkel, per stuk, ca 250 gr

    diepvries

    4,50 4,13 excl. btw each
  • Biologische Uien (500 gram)

    Biologische Uien, per 500 gram

  • Biologische Knoflook (3 stuks)

    Biologische Knoflook, per 3 stuks

  • Biologische Waspeen (1 kg)

    Biologische Waspeen uit Nederland, per kilogram

  • Biologische Rode Paprika's (per stuk)

    Biologische Rode Paprika's uit Nederland, per stuk

  • Oude geitenkaas (300gr - 1kg)

    Félize oude geitenkaas

  • Zonnebloem Microgroenten

    Zonnebloem Microgroenten hebben een vers en nootachtige smaak.

Beschrijving

Recept: Lamsschenkel met risotto van zilvervliesrijst 4 personen

Nodig voor de schenkel
4 lamschenkels  van  De Raafjeshof
140 g tomatenpuree
1 grote ui    van  Lindegaard
6 tenen knoflook    van Lindegaard
6 takken rozemarijn
1 l water
Peper en zout naar smaak
6 el olijfolie

Nodig voor de risotto
300 g zilvervliesrijst   van Roel Vitaal
500 g waspeen  van  Lindegaard
1 ui  van  Lindegaard
1 venkel
1,5 l groentebouillon
1 citroen, alleen de zeste
Peper en zout naar smaak
3 el olijfolie
50 g geraspte oude geitenkaas  van  Geitenmelk Maasdriel
1 rode paprika  van Lindegaard
Zonnebloem microgroenten  van  Boereland Greens

Bereiding Lamsschenkel:
Snijd de ui in blokjes, en de knoflook en rozemarijn ragfijn.
Pak een pan met deksel, die in de oven kan.
Bak het vlees er in, met de olie tot het rondom bruin is.

Haal het vlees uit de pan, en fruit nu de ui knoflook en rozemarijn.
Voeg dan de tomatenpuree toe, en bak het mee voor 1 minuut. Door het even kort te bakken haal je het zure er vanaf.

Verwarm de oven voor op 150⁰C.
Doe het vlees en het water in de pan, en breng het aan de kook.
Doe de deksel op de pan, en zet het zo in de voorverwarmde oven, voor 1,5 uur.
Keer het vlees, en zet het nogmaals voor 1,5 uur in de oven.

Haal dan het vlees uit de pan, haal de staafmixer door de saus. Laat de saus reduceren, inkoken, tot je de helft overhebt. Doe dan het vlees terug in de pan. Het kost misschien wat geduld, maar het is het waard!

Bereiding Risotto
Schil alle groenten en snijd ze in blokjes van 5 mm bij 5 mm. Leg de paprika apart.
Zet een grote pan op het vuur, doe de olie erin, en bak dan de groente met de rijst. Het is goed wanneer het glazig is.
Voeg de bouillon toe, in 5 gelijke porties. De rijst is klaar voor een volgende portie wanneer het vocht opgenomen is. Blijf roeren tot het zover is.
Net voor je de laatste keer bouillon toevoegt, doe je de zeste in de pan.
Zet het vuur dan uit, voeg het laatste beetje bouillon toe, en doe de deksel op de pan.
Laat het 10 minuten met rust.

Voeg de paprika en kaas toe, en breng het gerecht nog 1 keer aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur direct uit.
Eet de schenkel met de jus, de risotto en zonnebloemscheuten.

Download hier het recept als PDF

Extra informatie

Zonnebloem Microgroenten

Gewicht Niet beschikbaar
gewicht

50 gr