Beschrijving
Ingrediënten:
- 50 gr roomboter
- 2 tenen knoflook
- 60 gr bloem
- 500 ml melk (mag halfvol)
- 150 ml witte wijn (of groentebouillon van een blokje) of sprankel
- 200 gr oude kaas (mag koe of geit zijn)
- Scheutje worcestersaus
- Handvol fijngehakte peterselie
- 400 gram paddenstoelen (neem 1 pond)
- Olijfolie
Bereiden
- Maak een roux: smelt de roomboter in een pan met dikke bodem (pas op aanbranden of zet een vlamverdeler er onder), pers de knoflook erboven uit.
- Voeg de bloem toe goed doorroeren met houten lepel en ongeveer 5 minuten rustig laten staan zodat de boter de bloem goed opneemt.
- Voeg de helft van de melk toe, roer goed door ook in de randen. Resterende melk en wijn erbij doen. Wilt u geen wijn toevoegen neem dan 150 ml groentenbouillon ( of wat sprankel van de Fruitmotor zonder alcohol)
- Blijf goed roeren.
- De oude geraspte kaas toevoegen, doorroeren mooie gladde saus van maken
- Op smaak brengen met worcestersaus, zout en versgemalen peper.
- Garneer met fijngehakte peterselie.
- Laat rustig staan op een laag vuurtje (of elektra)
- Borstel de paddenstoelen schoon
- Snijdt ze in kleine stukken
- Beetje olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen kort aan
Serveren
-
- Zet 4 schaaltjes (soepkommen) klaar
- Verdeel de paddenstoelen erover
- Schenk de kaassaus erover
Uit het kookboek de Landgoedkeuken van Mariënwaerdt