Paddenstoelen in Mariënwaerdtse kaassaus

Vanaf: 4,58 4,20 excl. btw

Biologische paddenstoelen in  kaassaus

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten.
2x 250 gram champignons is  al aangevinkt, de rest kun je zelf kiezen.

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:
  • Biologische Kastanjechampignon 250 gram × 2

    Verpakt in een doosje, per 250 gram

    2,29 2,10 excl. btw each
  • Oude geitenkaas (300gr - 1kg)

    Félize oude geitenkaas

  • Oude Boerenkaas (1 kg)

    ongeveer 1 kg

    Rauwmelkse boerenkaas; 15 maanden oud

     

  • Boerenroomboter 180 gram

    mijn roomboter, kuipje 180 gram

  • Krenkelaar - Appelsprankel (250 ml)

    250ml / alcoholvrij

    Glazen flesje met schroefdop

Beschrijving

Ingrediënten:

  • 50 gr roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gr bloem
  • 500 ml melk (mag halfvol)
  • 150 ml witte wijn (of groentebouillon van een blokje) of sprankel
  • 200 gr oude kaas (mag koe of geit zijn)
  • Scheutje worcestersaus
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • 400 gram paddenstoelen (neem 1 pond)
  • Olijfolie

Bereiden

  • Maak een roux: smelt de roomboter in een pan met dikke bodem (pas op aanbranden of zet een vlamverdeler er onder), pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de bloem toe goed doorroeren met houten lepel en ongeveer 5 minuten rustig laten staan zodat de boter de bloem goed opneemt.
  • Voeg de helft van de melk toe, roer goed door ook in de randen. Resterende melk en wijn erbij doen. Wilt u geen wijn toevoegen neem dan 150 ml groentenbouillon ( of wat sprankel van de Fruitmotor zonder alcohol)
  • Blijf goed roeren.
  • De oude geraspte kaas toevoegen, doorroeren mooie gladde saus van maken
  • Op smaak brengen met worcestersaus, zout en versgemalen peper.
  • Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Laat rustig staan op een laag vuurtje (of elektra)
  • Borstel de paddenstoelen schoon
  • Snijdt ze in kleine stukken
  • Beetje olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen kort aan

Serveren

    • Zet 4 schaaltjes (soepkommen) klaar
    • Verdeel de paddenstoelen erover
    • Schenk de kaassaus erover

Uit het kookboek  de Landgoedkeuken van Mariënwaerdt