Beschrijving
Dit is een recept voor 4 personen.
Nodig voor de bloemkoolsteak
1 bloemkool (Lindegaard)
1 tl kurkuma (Roel Vital)
1 tl zout en een snuf zwarte peper
2 el olijfolie
Nodig voor de quinoasalade
250 g quinoa (Roel Vital)
100 g gemengde noten (Roel Vital)
4 tomaten (Lindegaard)
½ komkommer (Lindegaard)
100 g abrikoos (Roel Vital)
10 cornichons
2 el olie, (bijvoorbeeld walnootolie van Veld4)
1 el kweepeerazijn (Veld4)
Snuf zout
Eventueel wat zachte groene kruiden en bloemen, vers of gedroogd. Ik heb wat uit de moestuin geplukt..
Doen
Verwarm de oven voor op 220⁰C hete lucht.
Snijd de bloemkool in 4 gelijke plakken.
Meng de olie met peper, zout en kurkuma in een bakje.
Leg de bloemkool, op bakpapier, op een bakplaatje of in een ovenschaal, en smeer het in met het net gemaakte mengsel.
Bak het voor 25 minuten.
Voeg de noten toe, als het nog 4 minuten in de oven moet.
Kook de quinoa in gezouten water. Als het water kookt, duurt het nog 15 minuten. Giet het dan af, en zet het even weg.
Snijd de tomaat in 4 kwarten, en verwijder de zaadlijsten. (Gooi ze natuurlijk niet weg. Je kunt het invriezen en later gebruiken voor bijvoorbeeld soep of pastasaus.) Snijd de kwarten in reepjes.
Snijd de komkommer over de lengte in vieren, en verwijder ook hier het zaad. (Eet het zelf op, of maak je kippen blij.) Snijd elk kwart in drie gelijke delen, en deze in lengtereepjes.
Snijd de abrikoos in reepjes.
Snijd de cornichon over de lengte door, en ook in reepjes. Ja, reepjes zijn favoriet bij dit gerecht.
Snijd het groen ragfijn.
Meng de volgende ingrediënten net voor het serveren: de quinoa, tomaat, komkommer, abrikoos, cornichon, groen, olie, azijn en zout.
Je kunt ook alles behalve de dressing (olie, azijn, zout) al mengen, en die pas net voor het serveren erdoor mixen.
Leg de bloemkoolsteak voor op het bord. Leg de salade erachter, gewoon op een hoopje. Leg wat noten op de salade. Garneer het af met wat groen en/of bloemen.
Eet smakelijk!
Download hier de PDF van dit recept
Of bekijk meer Recepten van Chef-kok de Leeuw