Quinoasalade met bloemkoolsteak

Vanaf: 9,50 8,71 excl. btw

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten. En vink aan welke kruiden je erbij wil.
Let op sommige producten zijn optioneel te bestellen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van Chef-kok de Leeuw

 

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:
  • Biologische Bloemkool (per stuk)

    Biologische Bloemkool uit Nederland, circa 700 gram per stuk

     

    3,00 2,75 excl. btw
  • Quinoa

    Quinoa BIOLOGISCH.
    500 gram

    3,50 3,21 excl. btw
  • Biologische Trostomaten (500 gram)

    Biologische Trostomaten uit Nederland, per 500 gram

    3,00 2,75 excl. btw
  • Biologische Komkommer (per stuk)

    Biologische Komkommer uit Nederland, per stuk

  • Gemengde noten ongebrand

    Een heerlijk , gezond tussendoortje! Ook lekker door allerlei gerechten.
    500 gram

  • Abrikozen ongezwaveld

    Abrikozen ongezwaveld. Puur natuur!
    Voordeelzak 1 kilo

  • Curcuma longa Biologisch

    140 gram

  • kweepeer balsamazijn, fles 100 ml

    100ml
    Ingrediënten: druivensap, kweepeersap, appelazijn, suiker.

  • Walnootolie, fles 100 ml

    Walnootolie van Nederlandse walnoten

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig voor de bloemkoolsteak

1 bloemkool    (Lindegaard)
1 tl kurkuma    (Roel Vital)
1 tl zout en een snuf zwarte peper
2 el olijfolie

Nodig voor de quinoasalade

250 g quinoa     (Roel Vital)
100 g gemengde noten    (Roel Vital)
4 tomaten          (Lindegaard)
½ komkommer   (Lindegaard)
100 g abrikoos   (Roel Vital)
10 cornichons
2 el olie,   (bijvoorbeeld walnootolie van Veld4)
1 el kweepeerazijn     (Veld4)
Snuf zout

Eventueel wat zachte groene kruiden en bloemen, vers of gedroogd. Ik heb wat uit de moestuin geplukt..

Doen

Verwarm de oven voor op 220⁰C hete lucht.
Snijd de bloemkool in 4 gelijke plakken.
Meng de olie met peper, zout en kurkuma in een bakje.
Leg de bloemkool, op bakpapier, op een bakplaatje of in een ovenschaal, en smeer het in met het net gemaakte mengsel.
Bak het voor 25 minuten.
Voeg de noten toe, als het nog 4 minuten in de oven moet.

Kook de quinoa in gezouten water. Als het water kookt, duurt het nog 15 minuten. Giet het dan af, en zet het even weg.
Snijd de tomaat in 4 kwarten, en verwijder de zaadlijsten. (Gooi ze natuurlijk niet weg. Je kunt het invriezen en later gebruiken voor bijvoorbeeld soep of pastasaus.) Snijd de kwarten in reepjes.
Snijd de komkommer over de lengte in vieren, en verwijder ook hier het zaad. (Eet het zelf op, of maak je kippen blij.) Snijd elk kwart in drie gelijke delen, en deze in lengtereepjes.
Snijd de abrikoos in reepjes.
Snijd de cornichon over de lengte door, en ook in reepjes. Ja, reepjes zijn favoriet bij dit gerecht.
Snijd het groen ragfijn.

Meng de volgende ingrediënten net voor het serveren: de quinoa, tomaat, komkommer, abrikoos, cornichon, groen, olie, azijn en zout.
Je kunt ook alles behalve de dressing (olie, azijn, zout) al mengen, en die pas net voor het serveren erdoor mixen.

Leg de bloemkoolsteak voor op het bord. Leg de salade erachter, gewoon op een hoopje. Leg wat noten op de salade. Garneer het af met wat groen en/of bloemen.

Eet smakelijk!

Download hier de PDF van dit recept

Of bekijk meer Recepten van Chef-kok de Leeuw