Recept aspergesoep

Vanaf: 9,81 9,00 excl. btw

Bestel hieronder direct de asperges (prijs en verpakking per 250 gram) En vink aan welke andere producten  je erbij wil bestellen

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept.

 

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:
  • Asperges wit Biologisch

    250 gram

    4,91 4,50 excl. btw each
  • Boerenroomboter 180 gram

    mijn roomboter, kuipje 180 gram

  • Biologische eieren - 6 stuks

  • Biologische Knoflook (3 stuks)

    Biologische Knoflook, per 3 stuks

Beschrijving

Aspergesoep met Aspergeschillen  (4 personen)

Wat heb je nodig; 
– 500 gram asperge en de aspergeschillen  (Lindegaard)
– 1 rode ui
– 30 gram boter (kaaskoe)
– 1 tot 2 el mosterd
– 1 el olijfolie
– 70 gram bloem
– 2 eieren (Thomassen)
– Knoflook
– Zout en peper (evt. bouillonblokje)

 Het recept

  1. Was en schil de asperges. Doe de schillen en de kontjes van de asperges in een pan met 600ml water en breng deze vervolgens aan de kook. Breng het op smaak door mosterd en zout toe te voegen. Hierdoor maak je een bouillon van aspergeschillen. Als het water aan de kook is kan je de geschilde asperges toevoegen. Laat dit 20 minuten koken en haal de asperges eruit als ze gaar zijn (dit kan je checken door met een vork in de asperge te prikken).
  2. Snipper ondertussen de rode ui en fruit deze in de boter, in een andere pan. Doe dit voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
    Voeg hierna de bloem toe aan de rode ui en roer met de garde gedurende 5 minuten op laag vuur tot het mengsel goudbruin is geworden.
  3. Haal de aspergeschillen uit de pan waarin je de bouillon aan het koken bent.
  4. Voeg de bouillon van de aspergeschillen toe aan het ui en bloemmengsel, doe dit in meerdere stappen en roer het goed door tot dat de ‘roux’ mooi gaat binden. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe als dit gewenst is.
  5. Snijd de gare asperges in stukjes van ongeveer 2 cm en voeg ze toe aan de soep. Pureer tot slot de soep en breng het verder op smaak met peper en zout (indien je geen extra bouillonblokje hebt toegevoegd). 
  6. Gebruik je oude brood om croutons te maken! Dit doe je door het brood in stukjes te snijden en te mengen met een knoflook- olijf mengsel (flinke scheut olijfolie met 2 tenen knoflook geperst). Vervolgens kan dit in de oven voor 10 minuten op 200 graden totdat ze goudbruin zijn.
  7. Graneer de soep met je zelfgemaakte croutons, hamreepjes en stukjes gekookt ei!

Eet smakelijk!