Recept – Betuwse burger

Vanaf: 16,56 15,19 excl. btw

Een heerlijke Bommelbeefburger met een plakje kaas/gebakken eitje van de Buitenhoeve met verse frietaardappels en een komkommersalade met producten van de Lindegaard en Pika Surprisa. Helemaal leuk als je zelf de mayonaise maakt met eieren van Lagerweij. Maar de mayonaise van Greetje is ook prima natuurlijk.
Bestel alle ingrediënten in 1x hieronder.
Alleen nog elders kopen: Hamburgerbroodjes, blaadje sla, rode ui, ketchup, augurk en eventueel een plakje kaas.

Bommelburger (per 2) × 2

Diepvries
Rundvlees, peper, zout, glutenvrij

3,00 2,75 excl. btw each

Biologische Komkommer (per stuk) × 2

Biologische Komkommer uit Nederland, per stuk

1,35 1,24 excl. btw each

Biologische Aardappelen nieuwe oogst (1 kg)

Biologische Aardappelen nieuwe oogst, per kilogram

2,50 2,29 excl. btw

Boeren yoghurt

Boeren yoghurt naturel.
1 liter fles

1,99 1,83 excl. btw

Scharreleieren - 10 stuks

2,18 2,00 excl. btw

Bieslook plant

1 plant

1,19 1,09 excl. btw

Greetje knoflookmayonaise (pot 300 ml)

Verrassend lekkere, ambachtelijk gemaakte knoflookmayonaise

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:

Beschrijving

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 Bommelbeefburger – van Bommelbeef
  • 1 kilo aardappels – biologisch van Lindegaard
  • 2 komkommers – biologisch van Lindegaard
  • 1 bosje bieslook of dille – van  Pika Surprisa
  • 2 EL mayonaise – Mayonaise Greetje van deFruitshop of zelf maken met eieren van Lagerweij
  • 2 EL yoghurt van  Buitenhoeve
  • Aankleding burgers: blaadje sla, ketchup, augurk, plakje kaas, gebakken eitje

Salade maken:

  • Komkommer halveren, zaadlijsten eruit (lekker opeten of in de smoothie) en halve maantjes snijden. Je kan ook met de zaadlijsten laten zitten dan is de salade iets wateriger.

Dressing voor de komkommer:

  • 1 bosje bieslook of dille van Pika Surprisa
  • 2 EL mayonaise – eventueel zelf maken
  • 2 EL yoghurt (via de Buitenhoeve
  • Z&P

Alle ingrediënten samen voegen, koel zetten..

Mayonaise maken:

  • 1 ei – Lagerweij
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelazijn
  • ½ tl zout
  • 250 ml milde olijfolie
  • Kruiden van Pika Surprisa, maar mosterd kan ook…

Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.

  • Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
  • Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
  • Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
  • Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.
  • Klaar! En zonder toevoegingen en ook zonder suiker!

Friet maken:

  • Aardappels schillen en in lange punten/repen snijden
  • Spoel de aardappels af en goed drogen
  • Voorbakken op 150 ºC ongeveer 6 minuten. (arachideolie of zonnebloemolie)
  • Friet laten afkoelen en goed laten drogen.
  • Friet kan je ook voorkoken ongeveer 10 min in gezouten water ook goed drogen!
  • 2e keer knapperig afbakken ongeveer 4 min op 180 ºC

Aan tafel:

  • Broodjes half doorsnijden even roosteren
  • Op broodje een blaadje sla
  • Hamburg grillen of bakken op het broodje
  • aankleden met: Ketchup, rode ui, plakje kaas, eventueel een eitje, augurkje is ook lekker
  • Knapperige frites
  • Komkommersalade

Puur Betuws: smullen maar

Download dit recept als PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Recept – Betuwse burger” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *