Recept – Gevulde Pompoen

Vanaf: 36,45 30,42 excl. btw

Pompoen gegaard op de CedarWood Oven of BBQPlank

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten.
Voeg optioneel ook knoflook en een doosje eieren toe.
Zelf nog spinazie, tomaatjes, kruiden, zachte geitenkaas en creme fraiche toevoegen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept.

 

Kleine CedarWood OvenPlank

Geschikt voor het bereiden van kleine stukken vlees of vis in oven.
Afmeting 19x30x2,8cm

33,25 27,48 excl. btw

Biologische Pompoen (per stuk)

Biologische Pompoenen van De Terp uit de Betuwe, per stuk

1,20 1,10 excl. btw

Biologische Uien (500 gram)

Biologische Uien, per 500 gram

1,00 0,92 excl. btw

Biologische Rode Paprika's (per stuk)

Biologische Rode Paprika's uit Nederland, per stuk

1,00 0,92 excl. btw

Biologische Knoflook (3 stuks)

Biologische Knoflook, per 3 stuks

Scharreleieren - 10 stuks

Leverancier: Puur Betuws
Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Ingrediënten

1 oranje  pompoen
3 el olijfolie
400 g panklare spinazie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 el verse kruiden uit de tuin (rozemarijn, tijm, oregano)
4 eieren
2 el creme fraiche
200 g zachte geitenkaas, in stukjes
2-3 takjes rozemarijn
1 Cedarwood bbqplank of ovenplank

Bereiding

Week de houtenplank minimaal een uur in water.

Boen de pompoen schoon en snijd er aan de steelkant een flinke kap af. Schep het zachte binnenste met pitten eruit. Hol de pompoen met een lepel iets meer uit. Snijd het uitgeholde harde vruchtvlees in stukjes. Verwarm 1 el olijfolie in en grote pan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken en druk met een bolle lepel het vocht eruit.

Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de stukjes paprika en pompoen met de tomaatjes en verse kruiden erdoor en roerbak nog 1-2 minuten tot de paprika beetgaar is. Haal de spinazie van het vuur en breng op smaak met wat zout en peper. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Klop in een grote kom de eieren en de creme fraiche los met de helft van de geitenkaas en wat peper.  Schep het spinaziemengsel in de pompoen en verdeel het eimengsel erover. Strooi de blokjes geitenkaas erover en zet het kapje erop.

Zet de pompoen op de bbqplank of ovenplank en laat de pompoen in een dichte barbecue of in de oven op 180 °C in 60 minuten gaar worden en licht kleuren.

Laat de gevulde pompoen 5-10 minuten rusten en snijd de pompoen daarna in vieren.

Dit is een recept van KokenopHout.
De Ovenplank is meerder jaren te gebruiken. De Bbqplank is 1 a 2 x te gebruiken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Recept – Gevulde Pompoen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…