Recept klassieke asperges

Vanaf: 8,72 8,00 excl. btw

Bestel hieronder direct de asperges (prijs en verpakking per 250 gram) En vink aan welke andere producten  je erbij wil bestellen

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept.

 

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:
  • Asperges wit Biologisch

    Biologische witte asperges uit Nederland, per 250 gram

    4,36 4,00 excl. btw each
  • Scharreleieren - 10 stuks

  • Biologische Aardappelen Carolus (1 kg)

    Biologische Aardappelen kruimige Carolus, per kilogram

     

  • Boerenroomboter 180 gram

    mijn roomboter, kuipje 180 gram

  • Goudse 50+ oud 450 gram

    mijn Kaaskoe goudse 50+ oud 450 gram

  • Krenkelaar - Appelcider (250 ml)

    250ml / 6,5% alcohol

    Glazen flesje met schroefdop

  • Gerookte zalm van Chef-kok de Leeuw

    In dunne plakjes. per 100 gram
    met aroma's van dille en sinaasappel.

  • Gerookte beekridder, per stuk

    huisgerookte beekridder ca 350 gram.

     

    Uitverkocht

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig voor dit klassieke asperge recept

  • 2 kg asperges (Lindegaard verkoopt ze per 250gr)
  • 8 eieren (Lagerweij eieren)
  • 4 vastkokende aardappelen of maak een puree-tje (Lindegaard)
  • 120 gram roomboter (Mijn Kaaskoe)
  • Bieslook

voor de saus

  • 2 EL boter
  • 3 EL bloem
  • 1 scheutje wijn (of cider of sprankel van de Fruitmotor)
  • 250 ml aspergebouillon
  • 4 gekookte asperges in stukjes
  • Oude kaas (mijn kaaskoe)
  • 2 hard gekookte eieren geraspt.

Facultatief: Gerookte zalm van Kok Jimmy of een gerookte Beekforel van Jelle

Bereiding asperges:

  • Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  • Bewaar de schillen en de houtachtige onderkant en maak hiervan (met nog 4 extra asperges) de aspergesaus. Recept hieronder.
  • Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe.
  • Voeg de asperges toe als het water kookt. Zorg dat ze net onder water staan.
  • Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten.
  • Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan.
  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en doormidden snijden
  • Snipper de bieslook

Maak van tevoren de aspergesaus te beginnen met de aspergebouillon:

  • Schillen en houtige onderkanten van de geschilde asperges bewaren samen met de 4 extra asperges net onderwater zetten en ongeveer 30 minuten trekken. Met wat zout/tijm/laurierblad
  • Schillen en houten uiteinden eruit halen en weggooien. Bouillon met een tuinkruidenbouillon nog 30 min laten inkoken.
  • De asperges in kleine stukjes snijden.

Aspergesaus:

  • Roux maken van 2 EL boter en 3 EL bloem op laag vuur
  • 250 ml aspergebouillon toevoegen gladde saus maken
  • Toevoegen in stukjes gesneden asperges en 100-150 gram oude kaas (of naar smaak) en 2 geraspte en hardgekookte eieren.
  • Garneer met dille of peterselie en wat verse nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Hanneke Rombouts