Recept – Peer op ovenplank

Vanaf: 3,00 2,75 excl. btw

Peren met noten en honing op Overplank 

Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten.
Voeg optioneel honing en citroensap toe, als je dat nog niet in  huis hebt.
Zelf nog een takje tijm toevoegen

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept.

 

Leverancier: Puur Betuws
Categorie: Tag:
  • Biologische Peren Conference (1 kg)

    Biologische Peren Conference uit Nederland, per kilogram

    3,00 2,75 excl. btw
  • Kleine CedarWood OvenPlank

    Geschikt voor het bereiden van kleine stukken vlees of vis in oven.
    Afmeting 19x30x2,8cm

  • Betuwse honing

    100% betuwse zomer honing

  • Biologische Citroenen (per stuk)

    Biologische Citroenen, per stuk

Beschrijving

Ingrediënten

4 (nashi)peren
10 halve walnoten
2 eetlepels honing
Citroensap
Paar takjes tijm

CedarWood OvenPlank

Bereiding

Week de OvenPlank minimaal 1 uur voor. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de peren in plakjes en haal het klokhuis eruit. Leg de peren op het cederhout en besprenkel het met citroensap tegen het verkleuren. Druppel er honing over en bestrooi met een beetje tijm. Leg de CedarWood OvenPlank nu in de oven gedurende 12 minuten. De peren zijn lekker als nagerecht of als tapas/hapje.

Download hier de PDF van het recept.

Variaties:
Ook de bataat, aardpeer, courgette en aubergine zijn lekker op het cederhout. Beetje olijfolie eroverheen en zout en peper en desgewenst wat rozemarijn en thijm en langzaam zacht laten garen op de bbq of in de oven.

Dit is een recept van KokenopHout.
De Ovenplank is meerder jaren te gebruiken.
De Bbqplank is 1 a 2 x te gebruiken

Andere suggesties…