Recept – Sorbetijs met zomerfruit

Vanaf: 8,50 7,80 excl. btw

Zin in een verfrissende zomerse sorbetijs? Maak hem eens met Krenkelaar Appelsprankel en laat je verrassen!

Ingrediënten voor 4 personen

500 ml Krenkelaar Appelcider of Appelsprankel
100 g suiker
100 ml citroensap (2 citroenen) en 1 tl citroenrasp

Kies hieronder zomerfruit: aardbeien, frambozen, of bessen
maak het af met verse blaadjes munt

Krenkelaar - Appelsprankel

750ml / alcoholvrij

Luxe fles met kurk
Inhoud 750ml

8,50 7,80 excl. btw

Op voorraad

Biologische Citroenen (per stuk) × 2

Biologische Citroenen, per stuk

Aardbeien klasse 1 (400gram)

Verse aardbeien
verpakt per 400 gram

Uitverkocht

Frambozen 150 gram

verse frambozen
bakje 150 gram

Rode bessen 250 gram

verse rode bessen
bakje 250 gram

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:

Beschrijving

Bereiding

Schenk 350 ml Krenkelaar met de suiker in een pan en laat dit ca. 3 minuten koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Was 1 citroen en rasp de schil. Pers de citroenen uit. Roer het citroensap en de rasp door de vloeistof in de pan. Schenk vervolgens dit sorbetmengsel in een bak en zet het ca. 3 uur in de vriezer. Roer regelmatig met een vork door het ijs.

Maak het fruit schoon, snij het in stukjes, doe het in een kom en schenk de rest van de Krenkelaar erover. Zet het fruit tot gebruik in de koelkast. Snij de muntblaadjes fijn en schep die net voor serveren door het fruit. Serveer het sorbetijs met het fruit.

Wil je liever een warme saus? Verwarm dan het fruit gedurende ca. 5 minuten in een pan op zacht vuur.