Beschrijving
Bereiding Rösti voor 4 personen
10 aardappelen Vervoorn fruit
125 g oude kaas Goudse 50+ kaas, Mijn kaaskoe
4 takjes tijm
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
6 el olie
Peper en zout naar smaak
Rasp de aardappelen, kaas, knoflook, sjalotje voor de rösti. Doe ingrediënten, met de tijm, peper en zout, bij elkaar in een kom, en meng het goed, kneed het ook.
Laat een pan, met een goede antiaanbaklaag of een goed alternatief, warm worden met wat olie er in. Verdeel dan helft van de rösti over de pan. Duw het een beetje plat en bak het voor ongeveer 3-5 minuten per kant op middelhoog vuur. Draai het om als een pannenkoek, en bak dan de andere kant.
Leg bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal, en verwarm de oven voor op 225⁰C.
Laat de rösti op een bakplaat glijden, en bak het voor 30 minuten in de oven.
Snijd het voor het serveren in stukken.
Bereiding rundersaucijs en komkommersalade
4 rundersaucijzen Bommelbeef
2 el mayonaise Greetje, Betuwse fruitshop
4 el boerenyoghurt Zuivelboerderij de Buitenhoeve
2 komkommers Vervoorn fruit
1 el kruidenboterkruiden Chef-kok de Leeuw kruidenboterkruiden
Of gebruik verse dille, peper en zout
Bak de rundersaucijzen in een pan. Zorg dat je pan warm is, doe er een scheutje olie in die warm mag worden. Zet het vuur vooral niet te hoog, neem de tijd. Prik er niet in, je wilt de smaak in de saucijs houden. Kijk uit voor vocht dat toch uit de saucijs weet te ontsnappen, bloedheet! Keer ze regelmatig tot ze mooi bruin gebakken zijn.
Meng de mayo, yoghurt en kruiden. Snijd de komkommer over de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten. Je kunt het natuurlijk ook laten zitten, je krijgt dan een wat dunnere dressing. Snijd schuine halve maantjes. Meng het in een kom.
Eet smakelijk!