Rundersaucijs, rösti en komkommer

Vanaf: 2,40 2,20 excl. btw

Bestel hieronder direct de ingrediënten.  De aardappelen en de komkommer staat al aangevinkt, de rest kun je zelf kiezen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept van chef-kok de Leeuw

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:
  • Aardappels (1 kilo)

    1 kilo Agria aardappels
    iets kruimig

    Land van herkomst: Nederland

    1,10 1,01 excl. btw
  • Komkommer

    Komkommer, per stuk

    Land van herkomst: Nederland indien beschikbaar

    1,30 1,19 excl. btw each
  • Bommelbeef Rundersaucijs 2 stuks

    Diepvries
    Rundvlees, peper, zout, glutenvrij

  • Greetje mayonaise (pot 300 ml)

    Overheerlijke mayonaise die smaakt zoals mayonaise hoort te smaken

  • Goudse 50+ oud 450 gram

    mijn Kaaskoe goudse 50+ oud 450 gram

  • Boeren yoghurt

    Boeren yoghurt naturel.
    1 liter fles

  • Kruidenboter kruidenmix van Chef-kok de Leeuw

    50 gram kruidemix met dille, kervel, peterselie, bieslook, knoflook, zwarte peper en zout.

Beschrijving

Bereiding Rösti voor 4 personen

10 aardappelen                                    Vervoorn fruit
125 g oude kaas                                   Goudse 50+ kaas, Mijn kaaskoe
4 takjes tijm
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
6 el olie
Peper en zout naar smaak

Rasp de aardappelen, kaas, knoflook, sjalotje voor de rösti. Doe ingrediënten, met de tijm, peper en zout, bij elkaar in een kom, en meng het goed, kneed het ook.
Laat een pan, met een goede antiaanbaklaag of een goed alternatief, warm worden met wat olie er in. Verdeel dan helft van de rösti over de pan. Duw het een beetje plat en bak het voor ongeveer 3-5 minuten per kant op middelhoog vuur. Draai het om als een pannenkoek, en bak dan de andere kant.

Leg bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal, en verwarm de oven voor op 225⁰C.
Laat de rösti op een bakplaat glijden, en bak het voor 30 minuten in de oven.
Snijd het voor het serveren in stukken.

Bereiding rundersaucijs en komkommersalade

4 rundersaucijzen                               Bommelbeef
2 el mayonaise                                     Greetje, Betuwse fruitshop
4 el boerenyoghurt                             Zuivelboerderij de Buitenhoeve
2 komkommers                                    Vervoorn fruit
1 el kruidenboterkruiden                 Chef-kok de Leeuw kruidenboterkruiden
Of gebruik verse dille, peper en zout

Bak de rundersaucijzen in een pan. Zorg dat je pan warm is, doe er een scheutje olie in die warm mag worden. Zet het vuur vooral niet te hoog, neem de tijd. Prik er niet in, je wilt de smaak in de saucijs houden. Kijk uit voor vocht dat toch uit de saucijs weet te ontsnappen, bloedheet! Keer ze regelmatig tot ze mooi bruin gebakken zijn.

Meng de mayo, yoghurt en kruiden. Snijd de komkommer over de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten. Je kunt het natuurlijk ook laten zitten, je krijgt dan een wat dunnere dressing. Snijd schuine halve maantjes. Meng het in een kom.

Eet smakelijk!

Download hier het recept als PDF