Stoofvlees met gevulde paprika en paprikasalade

Vanaf: 14,66 13,45 excl. btw

Recept van Jimmy de Leeuw
Bestel hieronder direct de Betuwse ingrediënten.
De paprika, zoete aardappel en het vlees zijn de basis ingrediënten. De overige producten uit de shop zijn optioneel toe te voegen aan het lijstje

Zelf nog  melk, bloem, kruiden, zout, peper,  olie en tijm  toevoegen.

Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van het recept. Je kunt de beschrijving van het recept hier downloaden.

 

 

Biologische Rode Paprika's (per stuk) × 3

Biologische Rode Paprika's uit Spanje, per stuk

1,47 1,35 excl. btw each

Biologische Zoete Bataat (500 gram)

Biologische Zoete Bataat uit Nederland, per 500 gram

2,50 2,29 excl. btw

Stooflappen (500g)

Diepvries
Gevacumeerd
Gewicht ca. 500g

7,75 7,11 excl. btw

Bommelaar Mispelbier

Een smaaksensatie uit vervlogen tijden. 5% alc. vol.

Greetje Mosterd-Dillesaus (pot 280 ml)

Verrassend lekkere, ambachtelijk gemaakte Mosterd-Dillesaus

Boerenroomboter 180 gram

mijn roomboter, kuipje 180 gram

Biologische Uien (500 gram)

Biologische Uien, per 500 gram

Biologische Knoflook (3 stuks)

Biologische Knoflook, per 3 stuks

Leverancier: Puur Betuws
Categorie:

Beschrijving

Dit is een recept voor 4 personen.

Nodig

500 g stooflappen  van Koppelboerderij
300 g stoofgroenten (bijvoorbeeld venkel, bleekselderij, wortel en ui)
3 paprika’s   van  Lindegaard
2 zoete aardappels  van   Lindegaard
1 el mosterd dille saus   Greetje
1 fles mispelbier    van Bommelaar bier
1 el bloem
1 tl gedroogde tijm
40 g roomboter van Mijn Kaaskoe
1 dl melk
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
Zout en (witte) peper naar smaak
Eventueel 1 el verse bieslook

Doen

Snijd de gekozen groenten in blokjes van ongeveer 1cm bij 1 cm. Ik koos deze keer voor venkel, bleekselderij, wortel en ui. Maar, kijk vooral in je koelkast wat je nog hebt liggen. Knolselderij, pompoen, prei, champignon en veel meer zijn ook heerlijk in deze stoof!
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2cm bij 2 cm.
Doe zout en peper bij het vlees. Laat een pan goed heet worden, en doe de olie in de pan. Bak het vlees rondom bruin, en voeg dan de groenten toe. Bak deze 2 minuten door.
Voeg de bloem toe, en laat het 1 minuut bakken. Blus het dan af met het flesje bier.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, en doe dan de deksel op de pan. Laat het 90 minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180ᵒC.
Schil de zoete aardappel. Snijd het in plakken van ongeveer 1 cm dik.  Kook het gaar in gezouten water.
Snijd de paprika’s doormidden in de lengte. Haal de zaden eruit.
Doe 1 druppel olie in 4 halve paprika’s, en ook wat peper en zout. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschotel in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 6 minuten.
Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Voeg de melk en boter toe, met wat peper en zout. Stamp het fijn. Doe er eventueel wat verse groene kruiden door. Ik deed bieslook, of iets anders wat je hebt staan. Vul de paprika’s met het mengsel en zet het dan voor 10 minuten onder de grill.

Snijd de overgebleven paprika in dunne reepjes (Julienne) en meng er de mosterd-dillesaus door.
Ik deed zelf nog wat extra saus op de gevulde paprika, proef en varieer!

Haal de deksel van de pan vlees. Kook de saus in, in 15 minuten, door het vuur op te draaien naar matig.

Eet smakelijk!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stoofvlees met gevulde paprika en paprikasalade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *