Beschrijving
Nodig voor de voorbereiding
5 sinaasappels – Pers sinaasappels van Vervoorn
500 g suiker
500 g water
Trek zest van de sinaasappels met een zesteur. Heb je deze niet? Schil ze dan met een dunschiller en snijd de schillen in reepjes. Zorg dat je geen wit mee schilt.
Doe alles in een pan en breng het aan de kook. Zodra het kookt zet je vuur het direct uit. Laat de schillen afkoelen in het vocht. Giet het erna af. Bewaar het vocht wel, dit kan je gebruiken. Bijvoorbeeld als limonade, in de verhouding 1/5 siroop, 4/5 water.
Nodig voor de ijsklontjes
Gekonfijte sinaasappelzest
Eetbare bloemen – van Incredible rozes
Water
Doe van alles wat in een ijsklontenmal en vries het in.
Ik gebruikte goudsbloem en citroenverbena, naast de zest.
Nodig voor de cocktail
Betuws Goud – van Stokerij Lubberhuizen
Appel-kweeperensap – van Heren van Malsen
Doen
Pak een mooi groot glas, doe er 1 maatje likeur in. Nu een stapeltje ijsklonten, en vul het af met kweeperensap.
Ook zonder de alcohol is het trouwens een heerlijke cocktail. Je kunt dan ook nog wat mixen met andere sappen.
Zoals de kersensap van de Heren van Malsen
Deze heeft wat stapjes, maar hou vol. Het is echt de moeite waard! Lekker zomers genieten.