Word ook leverancier op Puur Betuws

Maak, kweek of teel jij mooie streekproducten?

En is jouw bedrijf gevestigd in de Betuwe, het land van Maas en Waal, de Bommelerwaard of niet te ver daarbuiten? Dan ben je van harte welkom als leverancier op Puur Betuws!

Puur Betuws is veel meer dan alleen een webshop. We zijn een coöperatie en als jij leverancier wordt bij ons, word je dus leveranciers-lid van onze coöperatie. Dat betekent dat Puur Betuws ook van jou wordt en dat je mee kan beslissen over de toekomst van Puur Betuws. Puur Betuws is een cooperatie met zogenaamde Uitgesloten Aansprakelijkheid. Dat betekent dat je dus wel lid wordt, en meebeslist in de ledenvergadering, maar nooit aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schulden.

Wat bieden we?

We bieden een online platform waarop jij je eigen dashboard krijgt. Jij blijft eigenaar van jouw producten en prijzen, maar dat niet alleen, ook van de klanten die bij jou kopen. We vragen een bescheiden marge en nemen je daarvoor alles uit handen: alle transport, èn alle pakbonnen en facturatie. We vatten hier de belangrijkste punten even samen:

Op Puur Betuws

  • Beheer jij, in je eigen dashboard, je eigen producten, voorraden èn prijzen;
  • Lever je aan consumenten èn grootverbruikers;
  • Zijn jouw klanten ook jouw klanten;
  • Heb je je eigen webwinkelpage (https://puurbetuws.nl/jouwwinkel);
  • Halen wij de producten bij jou op en leveren ze aan de klant met eigen transport;
  • Verzorgen wij alle pakbonnen en facturen voor je;
  • Betalen we automatisch iedere twee weken uit;
  • En runnen wij de Puur Betuws shop, lanceren acties en campagnes, verzorgen een tweewekelijkse nieuwsbrief en brengen de klant zo naar jouw winkel toe. Ook besteden we in ieder geval vier keer per jaar op onze social media actief aandacht aan jouw bedrijf en product en organiseren we eens per jaar een training/kennisevent speciaal voor leveranciers. Tenslotte zullen we zeker eens per jaar, maar waarschijnlijk meer keren evenementen organiseren waarin jij jouw winkel en producten kan promoten.

Tip: kijk eens op onze leverancierspagina. Klik op één van de leveranciers en je ziet precies hou jouw winkel er ook uit kan zien. In de grote winkel staan dezelfde producten tussen die van alle andere leveranciers.

leveranciers

Wat vragen we?

Natuurlijk kunnen wij dit niet voor niks. Maar, we richten Puur Betuws zo in dat we alles heel strak en efficiënt organiseren. Daardoor kunnen we een lage marge rekenen van 15% van de verkoopprijs voor houdbare producten en 20% voor alle overige producten. Anders gezegd: 80% tot 85% van de verkoopprijs is dus helemaal voor jou.

Ook de kosten voor het lidmaatschap houden we zo laag mogelijk en hebben we getrapt ingericht: ben je net nieuw en/of zet je per jaar minder om dan € 1000,00, dan kost het lidmaatschap € 50,00. Hoe meer je omzet hoe hoger het -voor het volgende jaar vast te stellen- lidmaatschapsbedrag. Dit loopt op tot maximaal € 150,00 voor leveranciersleden.

Let op: dit willen we wel nu al met je afspreken, en dat is ook geboren uit diezelfde behoefte om alles heel efficiënt in te richten: in het kader van campagnes willen wij snel kunnen schakelen met aanbiedingen. Consumentenaanbiedingen in de vorm van een ledenaanbieding, een pakket of een kortingscode tot 10% over het hele assortiment kleinverpakkingen willen wij vrij kunnen aanbieden en we verwachten van jou dat jij daarin meegaat. Je hoeft daar niets voor te doen, maar weet dat jouw prijs dan ook ietsje lager wordt. We verrekenen dat automatisch. Alle overige kortingen en aanbiedingen kun je of zelf starten in je eigen shop, of doen we samen, in goed overleg.

Een ander ding dat we met je af willen spreken is dat jij de consumentenprijzen op jouw eigen consumentensite of winkel gelijk houdt aan die de consument op PuurBetuws.nl betaalt. Soms verkoop je ook via een ander platform, daar bemoeien we ons niet mee. Maar hier in deze regio moeten dezelfde klanten niet twee prijzen kunnen tegenkomen.

Lees alles tot in alle details nog even na in de voorbeeld-ledenovereenkomst voor leveranciers en de gebruikersovereenkomst. Daar staat dit allemaal heel exact in beschreven. De rode draad is dat jij eigenaar bent en blijft van het product totdat het verkocht is aan een klant waar jij ook alle adresgegevens van krijgt, want het is eigenlijk jij die het verkoopt. Ook in onze statuten vind je veel informatie.

Wij zijn een dienstverlener die verantwoordelijkheid neemt vanaf het moment dat we de producten bij jou ophalen tot aan de aflevering bij de klant. Maar, let op, de klant gaat primair een relatie aan met Puur Betuws. Dus, als je de gebruikersovereenkomst tekent, teken je ook voor de algemene voorwaarden voor consumenten en de algemene voorwaarden voor professionele afnemers van Puur Betuws. Op die manier staan we samen op een lijn als het gaat om zaken als aansprakelijkheid, herroeping, ruilen, klachten en reclames.

We hebben ons uiterste best gedaan om alle vier deze documenten zo leesbaar en naar alle betrokkenen zo redelijk mogelijk te maken. Heb je opmerkingen of vragen, stel ze gerust.

Hoe kan je meedoen?

Als je dit formulier invult kunnen wij jouw winkel en de hele pakbon- en factureringstroom voor jou inrichten. Wees gerust, we nemen eerst nog even contact met je op en spreken alles door. En dan sturen we je ook jouw persoonlijke lidmaatschapscontract toe.

Jouw naam, bedrijf en adres

  • Deze gegevens zijn deels voor ons (de verplichte velden) deels naar wens door jou op jouw winkelpagina te publiceren. Je kunt alle reclame maken die je wil!
 

Dit hebben we van je nodig om je te kunnen uitbetalen

 

Laat zien dat je een mens bent